Knap en functioneel design in metaal. Maak kennis met de metalen wandrekken van Anne Linde. 

Het verhaal van Anne Linde begon met een klassiek, donker en groot boekenrek in het huis dat Anne samen met haar man kocht en waar ze nu nog steeds in wonen. Anne houdt van boeken. Maar het boekenrek vond ze veel te ‘zwaar’. Ze wou een lichter en luchtiger rek, maar eentje dat wel evenveel boeken kon plaatsen. De beschikbare boekenrekken voldeden niet en zo tekende ze haar eerste product: op papier ‘Showcase#1’. Met één Showcase#1 metalen wandrek vul je zo een muur. Maar het kan ook gecombineerd worden tot een opvallend sculpturaal geheel.

” Metal gives you freedom. I love its elegant expression and that it can be formed, bent and cast in infinite ways. ” – Anne Linde

Maar om van lijnen op papier tot een afgewerkt product te komen dat lang meegaat, is een materiaal nodig dat zowel mooi, functioneel als structureel sterk is. Ondanks dat op dat moment alle boekenrekken van hout gemaakt werden, koos Anne voor metaal.

Metaal gaf Anne vrijheid in haar ontwerpen. Het heeft een elegant en strak uitzicht én kan op een oneindig aantal manieren gegoten en gebogen worden. Het is bovendien een tijdloos en zeer stevig materiaal. 
The sculpturale en organische aspecten van haar ontwerpen geeft het metaal een zeker zachtheid die toelaat haar producten in allerlei ruimtes te gebruiken.

Deze vrijheid gaf Anne ook de mogelijkheid, naast haar welbekende metalen wandrekken, prachtige doch functionele bureau’s te ontwerpen. Haar producten passen in de kleinste ruimtes, maar kunnen ook uitgebreid worden in grotere ruimtes. Of je ze nu gebruikt in de hoek van een badkamer, op een vreemdgevormde muur, of in een gigantisch grote hal, de producten van Anne Linde geven de ruimte iets extra en een andere perspectief. Laat je alvast inspireren met de voorbeelden hieronder en boven.

De prachtige producten van Anne Linde kan je kopen via de webshop van Decovry. Zoek even op Anne Linde en je krijgt een overzicht op alle beschikbare producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *